Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pyszne, łatwe i smaczne. Cóż można dodać więcej?
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1904
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1904
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Masło, cukier, mleko, kakao, cynamon rozpuścić na gazie i gotować chwilę aż do połączenia składników. Odlać 1/2 szklanki na polewę. Wystudzić. Przygotować foremkę 24x24 cm i wyłożyć ją papierem do pieczenia.
Ubić białka na sztywno. Do ostudzonej masy dodać żółtka i wymieszać całość . Mąkę przesiać z sodą. Razem z żurawiną i morelami obtoczonymi w mące dodać do masy. Wymieszać. Na koniec delikatnie wmieszać ubite białka. Całość przełożyć do blaszki. Na wierzch orzechy laskowe. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40 -45 minut. Sprawdzać patyczkiem. Po wystudzeniu polać polewą.