Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1784
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2711
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 707
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1784
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2711
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 707
Składniki
Do 2 litrowego garnka wlać wode,wsypać cukier,kakao.Dodać margaryne i zagotowac.Wystudzić.
Dodać mąke wymieszna z soda i proszkiem do pieczenia,4 żółtka i utrzec na gładka mase.
Na koncu dodac piane z 4 białek i delikatnie wymieszać.Wlać do formy wysmarowanej i dobrze wysypanej bułka tartą.
Temperatura pieczenia zależy od pieca.ja piekłam ok 50 min w 160-170`C
Można polac polewa Z podanych proporcji wychodzi ciasto na większa blache.Na zdjęciu jest z połowy porcji