Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy sposób na muffiny. Dla tych, którzy lubią kremowe wykończenia:) Przepis pochodzi ze strony mojepysznosci.blox.pl. Polecam smakoszom tiramisu
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 80
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 80
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
W jednym naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Masło z cukrem i cukrem waniliowym zmiksować na białą, puszystą masę. Wbić jajko, miksować aż masa będzie głądka. Do maślanej masy wlewać na przemian suche składniki i mleko. Na koniec dodać śmietanę i wszystko dokłądnie, ale krótko wymieszcać. Piec w nagrzanym piekarniku 25-30 min w temp. 180 stopni
Krem: śmietanę ubić z cukrem, pod koniec ubijania dodać fix, ubitą śmietanę wymieszać z serkiem mascarpone. Ostrym nożykiem wyciąć górę muffin w stożek, nasączyć ponczem, nałożyć krem posypać kakao