Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki piernikowe z powidłami śliwkowymi nie są to wprawdzie pierniki, ale namiastka Świąt już jest... Babeczki ekspresowe, przygotowanie łącznie z pieczeniem zajęło mi niecałe 40 minut, przepis prosty, muffinki pyszne, polecam. Poniżej przepis na 12 sztuk.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1835
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1835
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Składniki mokre (jajka+mleko) i suche (mąka+proszek do pieczenia+cukier+sól+kakao+przyprawa do piernika) mieszamy w osobnych miskach. Następnie dodajemy składniki suche do mokrych i mieszamy albo miksujemy, żeby nie było grudek. Do formy na babeczki wkładamy papierowe foremki, każdą z nich napełniamy do połowy ciastem. Następnie do każdej dajemy po łyżeczce powideł i uzupełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20-25 minut w zależności od piekarnika.