Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w przygotowaniu, niesamowicie smaczny torcik bezowy z kremem malinowym i mrożonymi malinami.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
W misce ubijamy na sztywną pianę białka ze szczyptą soli. Kiedy piana zaczyna być sztywna stopniowo dodajemy cukier a na sam koniec mąkę ziemniaczaną. Miksujemy na najwyższych obrotach aż masa będzie sztywna i lśniąco biała.
Z papieru do pieczenia wykrawamy 3 koła o wymiarze 20 cm. Masę dzielimy na 3 i formujemy na papierze blaty bezowe. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 130 stopni przez 40 minut. Następnie wyjmujemy odlepiamy ze spodu papier do pieczenia i przyrządzamy krem.
Krem gotowy robimy wg przepisu na opakowaniu zapewne będzie on na 500 ml śmietanki dodajemy kilka malin wcześniej rozmrożonych. Układamy pierwszy blat następnie krem, kolejny blat oraz krem i przykrywamy trzecim blatem. Układamy mrożone maliny i wstawiamy do lodówki. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.