Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 77
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 77
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Upiec biszkopt, przekroić go na pół.Krem; zagotować mleko, w połowie rozpuścić żelatynę a w drugiej części mleka batoniki.Przestudzić.Śmietanę ubić z cukrem dodać żelatynę i masę batonikową.Włożyć na jakiś czas do lodówki by masa lekko zgęstniała.
Po ok 30 min masę wyłożyć na połowę biszkoptu przykryć drugą częścią na to rozsmarować masę krówkową,herbatniki.Polewa;margarynę,cukier,kakao,śmietanę zagotowujemy.Żelatynę ucieramy z 2 łyżkami gorącej wody i dodajemy do polewy.Studzimy polewę i rozprowadzamy na herbatnikach.