Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 75
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 75
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Składniki
Składniki na blaszkę keksówkę wymiary 26/12 cm. Formę wyłożyć w całości papierem do pieczenia Kaszkę mannę zagotować z wodą. Dodać cukier i miód. Przetrzeć przez sitko. Wlać galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szklanki wrzątku. Na dnie formy poukładać ciasteczka. Wylać na nie lekko tężejącą masę. Na masę znowu ułożyć ciasteczka i czynność powtórzyć jeszcze dwa razy. Na wierzchu mają się znaleźć same ciasteczka, ponieważ to będzie spód ciasta. Formę wkładamy do lodówki najlepiej na kilka godzin. Technika wyjmowania ciasta; Ciasto obkroić nożem od papieru. Na wierzch formy przyłożyć tackę i odwrócić keksówkę do góry dnem. Delikatnie zdjąć papier, wyrównać nierówności. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem, pod koniec ubijania dodać śmietan-fix. Udekorować i poukładać maliny. Nadaje się od razu do spożycia. Smacznego.