Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 102
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1839
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 102
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1839
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Brytfannę wysmarować margaryna i ułożyć herbatniki ( ewentualnie herbatniki ułożyć na papierze ) Do garnka wlać mleko i wrzucić margarynę wsypać cukier i cukier waniliowy oraz wiórki kokosowe i kakao. Doprawić do odpowiedniej słodkości.
Tuż przed zagotowaniem mleka wsypać mannę cały czas mieszając aby nie zrobiły się grudki poczym wylać zawartość na brytfannę z herbatnikami.
Wrzucić pokrojonego banana i rodzynki i wgnieść w masę, całość przykryć herbatnikami ( jak masa jest ciepła) po wystygnięciu całość polać polewa i gotowe. Można zrobić ciasto bez kakao, banana, rodzynek i wiórków kokosowych czy polewy, ale mi najbardziej smakuje taka wersja,proporcje cukru można zmienić wedle własnego uznania, należy pamiętać, że polewa zmienia smak całego ciasta.