Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik malinowy na zimno na spodzie ciasteczkowym.
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 39
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 177
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 39
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 177
Składniki
Ciasteczkowy spód: Rozgniecione ciastka wymieszać z roztopionym masłem oraz kakao, rozłożyć je na dnie tortownicy i dociskamy ręką, tak by powstałą równa warstwa, wstawić na 30 minut do zamrażalnika.
Masa malinowo-serowa: W blenderze zmiksować maliny, cukier puder następnie dodać ser i zmiksować. Żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie dodać do malinowo-serowej masy, i miksować przez kilka sekund. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód i wstawić na około 30 minut do lodówki aby sernik stężała, następnie wylać na sernik tężejącą galaretkę i wstawić do lodówki na około 3-4 godziny. Śmietanę ubić na sztywno i udekorować nią sernik. Do środka sernika dodałam około ¾ szklanki stężałej galaretki pokrojoną w kostkę oraz banana.