Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spróbowałam i dla mnie bomba;) :)Idealny deser na lato,mało pracy,a jaki efekt:)polecam
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 110
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 110
Składniki
Mleko zagotować i ostudzić.Żółtka utrzeć z cukrem i budyniem.Wymieszać i wlać do przestudzonego mleka.Ciągle mieszając zagotować(jak zacznie się gotować od razu wyłączyć,żeby się żółtka nie ścięły,bo zrobi się jajecznica).
Wystudzić,utrzeć z kostką masła.Krem podzielić na 2 części,do jednej dodać kakao.
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody,wystudzić.
W brytfannie ułożyć biszkopty zamoczone w galaretce i przykryć białym kremem.Następnie znów biszkopty w galaretce i warstwa ciemnego kremu,dokładnie zatykając każdą szparę.Na wierzch wylać galaretkę,wstawić do lodówki do stężenia.