Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Letni tort z białą czekoladą"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Czekoladę posiekaj. Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym. Białka ubij z 16 dag cukru. Obie masy połącz, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i połowę czekolady. Ciasto przełóż do tortownicy. Piecz 45 min w 160 st. Ostudź w formie.
Ugotuj gęsty budyń z mleka, proszku waniliowego i reszty cukru. Zdejmij go z ognia, dodaj resztę czekolady. Mieszaj, aż wystygnie. Utrzyj z pokrojonym masłem na gładki krem. 3Biszkopt przekrój na 3 blaty. 10 dag truskawek posiekaj, resztę zostaw w całości. Galaretkę przygotuj w 250 ml wody. Blaty przekładaj kremem i pokrojonymi owocami. Tort ozdób resztą kremu, całymi truskawkami, galaretką i wiórkami.
Porcja – 430 kcal, cena 1,60 zł, czas około 100 minut.Źródło: Świat kobiety