Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lane faworki cukrowane"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 25
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 101
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 435
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 25
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 101
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 435
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Składniki
jajka, 10 dag mąki, 80-100 ml mleka, cukier puder do posypania, olej do smażenia, sól
Mąkę, żółtka i mleko wymieszaj na gęste ciasto. Białka ubij ze szczyptą soli, delikatnie wymieszaj z ciastem (powinno mieć konsystencję pianki i być troszkę gęstsze od naleśnikowego).
Olej rozgrzej w rondlu. Ciasto wlej cienką strużką przy pomocy lejka, woreczka foliowego lub szprycy. Usmaż. Osącz z tłuszczu, oprósz cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 20 min ilość porcji: 2, cena za porcję: 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie