Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cynamonowo-kawowa kruszonka wymieszana z ciastem ucieranym tworzy ciekawą kompozycję smakową.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 80
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1665
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 699
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 80
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1665
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 699
Składniki
Składniki kruszonki zagnieść[można użyć robota kuchennego],wstawić do lodówki. Na ciasto:utrzec masło z cukrem,po kolei dodawać jajka,cały czas ucierając. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i sodą,dodawać do masy na przemian z kwaśną śmietaną,wlać ekstrakt waniliowy. Jabłka obrać, pokroić w cienkie plasterki. Blaszkę do pieczenia[użyłam takiej o wymiarach 20-25cm] wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę kruszonki pokruszyć w palcach i wymieszać z przygotowanym ciastem,wylać na przygotowaną blaszkę,rozłożyć jabłka,eierzch posypać resztą kruszonki.Ciasto piec w temp.180 stopni około 50-60 minut.