Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś ciasta nie ma ale za to są pyszne tarteletki z musem czekoladowym i jagodami. Mus jakiego użyłam to gotowa mieszanka, którą miesza się z mlekiem i chłodzi.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 75
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 75
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto umieścić w robocie z nożami do siekania. Połączyć je a potem szybko zagnieść i zawinąć ciasto w folię spożywczą. Schować je do lodówki na godzinę. Mleko zmiksować z proszkiem na mus do zgęstnienia, przełożyć do rękawa cukierniczego, zakładając dekoracyjną końcówkę i schować mus do lodówki na dwie godziny. Foremki do tarteletek o średnicy 12 cm posmarować masłem lub margaryną i wysypać bułką tartą. Schłodzone ciasto podzielić na 6 części, rozwałkować na placki i wyłożyć nimi foremki a potem nakłuć ciasto widelcem. Foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 20 minut. Upieczone spody wyjąć z foremek i wystudzić. Potem spody napełnić musem i posypać jagodami a na koniec udekorować dowolną miętą ( u mnie cytrynową ).