Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu, nie wymaga specjalnych umiejętności, aby je przyrządzić. Zamiast śliwek można użyć też innych owoców np. malin, jabłek a nawet moreli. Ważne aby nie puszczały dużo soku.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 828
Polecam.
Odsłon: 1045
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 131
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 828
Polecam.
Odsłon: 1045
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 131
Składniki
CIASTO: Wszystkie suche składniki połącz ze sobą. Dodaj pozostałe. Posiekaj nożem, następnie zagnieć w kulkę uzyskując gładkie i jednolite ciasto. Podziel na dwie części ⅔ i ⅓. Owiń folia i włóż do lodówki na 30 minut. Śliwki umyj, osusz i usuń pestki.
Na najwyższych obrotach ubij białka ze szczyptą soli na puszystą pianę. Dodawaj partiami erytrytol. Ubijaj ok 15 minut. Następnie zmniejsz obroty, dodaj budynie. Wlej cienkim strumieniem olej oraz sok z cytryny. Miksuj tylko połączenia.
Foremkę o boku 23cm wyłóż papierem do pieczenia. Większą część ciasta wyłóż na dno i wyrównaj. Ponakłuwaj widelcem. Ułóż śliwki skórkami do dołu. Wyłóż ubitą piankę i resztę ciasta ( możesz zetrzeć na tarce u grubym oczku lub rwać tak jak na filmiku.) Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika do 180°C i piecz ok. 40minut. Smacznego