Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie! Zapraszam Was na kruchutkie makowe ciasteczka. Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 118
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1981
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2723
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 718
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 118
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1981
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2723
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 718
Składniki
Wszystkie składniki wrzucam do miski, zagniatam ciasto i zawijam w foliową torebkę. Chowam na godzinę do lodówki.
Po tym czasie ciasto cieniutko rozwałkowuję na oprószonym mąką blacie. Wycinam kształty – u mnie akurat będą to same gwiazdki – i przenoszę je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piekę około 10 minut. Smacznego!!!