Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciastka robiła moja babcia na wesele rodziców. Ja ich nie próbowałam wtedy ,ale w tym roku na Boże Narodzenie próbowałam i postanowiłam takie zrobić
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 166
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 95
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 429
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19584
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 166
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 95
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 429
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19584
Składniki
Ciasto siekać na stolnicy, najpierw mąkę i margarynę, dosyć długo, aż się wyrobi margaryna. Dodać resztę składników i ewentualnie odrobinę śmietany, jeżeli potrzeba. Szybko zarobić i wystudzić w lodówce. Wykonywać ciasteczka i smarować utartym białkiem.
Ubić na sztywno białka z cukrem. Piec od 170-180 st. , aż będą miały złoty kolor.
RADA: najlepiej podwoić liczbę składników ponieważ wtedy wyjdą 4 blachy