Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem cytrynowo-miętowy"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 403
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 403
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Składniki
Cytryny polej wrzącą wodą, wytrzyj do sucha. Każdą przekrój na pół. Z połówek cytryn ostrożnie wydrąż miąższ i wyciśnij z niego sok. Proszek budyniowy wymieszaj z sokiem cytrynowym oraz 1/2 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem.
Wlej rozrobiony budyń. Gotuj dalej, aż masa zgęstnieje. Budyń przelej do miseczki, przykryj folią spożywczą i odstaw do wystudzenia.
Zimny budyń utrzyj na puszysty krem z masłem roślinnym oraz kilkoma kroplami miętowymi (ew. posiekaną świeżą miętą). Wydrążone połówki cytryn oraz krem włóż do lodówki na około godziny.
Schłodzony krem przełóż do szprycy cukierniczej z końcówką w kształcie gwiazdki. Do każdej z wydrążonych połówek cytryn wyciśnij po sporej rozetce kremu. Deser udekoruj np. listkami świeżej mięty albo skórką z cytryny pokrojoną w cieniutkie paseczki.Źródło: Naj