Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Korzenne ciasteczka"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5225
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4996
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 229
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5225
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4996
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 229
Składniki
Wszystkie sypkie umieść w misce. Masło rozpuść w rondelku i przestudzone wlej do miski z mąką i pozostałymi składnikami. Zagnieć jednolite ciasto.
Rozwałkuj cienki placek (3-5 mm) i powycinaj foremkami kształty.
Piecz w 180oC 10-15 min w zależności od wielkości pierników. Bądź ostrożna, bo ciasto bardzo szybko się przypala!
Uwaga: Jeśli chcesz zawieszać pierniczki na choince, przed pieczeniem zrób w nich dziurkę. Po wystudzeniu możesz je udekorować białym lub kolorowym lukrem.Źródło: Takie jest życie