Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienity smak tego ciasta zachwyci niejednego.. :)
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 30
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 28
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 27
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21477
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 46
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 30
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 28
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 27
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21477
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 46
Składniki
Z 8 białek ubić pianę z cukrem, dodać 3 żółtka- po jednym, ubijając (resztę żółtek zostawić do kremu) następnie połączyć z mąką i proszkiem. Wsypać resztę składników i wymieszać.
Ciasto rozlać do dwóch średniej wielkości blach i piec ok. 40 min w 180 stopniach.
Galaretkę rozpuścić w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu. Wstawić do lodowki aby lekko stężała.
Syrop z brzoskwiń zagotować z 3 łyżkami cukru, zdjąć z ognia i mieszając wlewać do niego zawiesinę z 5 zoltek roztrzepanych z budyniami i szklanką wody. Zagotować, ostudzić, utrzeć masę z kostką masła.
Na wystudzonym krążku ciasta układać warstwami: połowę kremu, delicje lekko maczane w kawie, resztę kremu. Przykryć drugim krążkiem ciasta. Brzoskwinie pokroić w kostkę, wymieszać z tężejącą galaretką i wyłożyć na wierzch ciasta. Wstawić do lodowki.
Ja dodatkowo nasączam krążki ciasta kawą, lub dodaje trochę alkoholu do kawy.