Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i bardzo proste do wykonania ciasto.
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4997
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4997
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Składniki
Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć warstwę herbatników 20 szt.
Następnie smarować ciastka masą krówkową i układać na ciastka w blaszce.
Z soku odlać 1 szklankę , rozpuścić budynie, pozostałą część zagotować, wlać rozpuszczone budynie, zagotować i wyłożyć na ciasto.
Przykryć kolejną warstwą herbatników.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Gdy zaczną tężeć wymieszać z serkiem mascarpone i wyłożyć na warstwę herbatników. Przykryć warstwą herbatników. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , dodać mleko, wymieszać ,wyłożyć na herbatniki , posypać wiórkami kokosowymi.
Schłodzić w lodówce, podzielić na porcje.