Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Proste, niezbyt pracochłonne, a jakie pyszne:)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Ciasto pokroić w kostkę. Po kilka kawałków wrzucić na dno szklanek ( wyszło mi 6 sztuk). Z kawy i wrzątku zrobi nakropkę i skropić nią ciasto.
Masa serowa: Żelatynę namoczyć w wodzie i zostawić do napęcznienia. Do miski przełożyć ser( powinien mieć temperaturę pokojową),mleko i erytrol. Dodać wiórki kokosowe i zmiksować. Żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali i lekko ostudzić. Następnie stopniowo wlewać do masy serowej i wymieszać ,aby nie było grudek. Masę po równo rozłożyć do szklanek. Wstawić do lodówki do stężenia.
Żelka wiśniowa: Żelatynę namoczyć w wodzie i zostawić do napęcznienia. Do rondelka przełożyć wiśnie ( nie trzeba ich rozmrażać) dodać wodę i erytrol. Zagotować, gotować 2 minuty. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą, następnie wlać do rondelka i dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia i dodać napęczniałą żelatynę. Ponownie wymieszać. Zostawić do ostygnięcia. Następnie przełożyć na masę serową. Udekorować chipsami kokosowymi i owocami. Wstawić do lodówki na około godzinę.