Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest pyszne, choć nieziemsko słodkie :) Mały kawałeczek w zupełności gasi pragnienie słodyczy :)
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 110
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 110
Składniki
Wykonanie: W kąpieli wodnej roztopić białe czekolady, odłożyć aby odrobinę ostygły. W między czasie ubić 150 ml śmietanki, dodać do niej mascarpone i na wolnych obrotach mieszać, dodając przestudzoną białą czekoladę. Wsypać płatki i wymieszać łyżką. Małą tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, a nim herbatniki. Następnie wlać białą masę z płatkami Kangus. Przygotować ciemną masę: ubić 100 ml śmietanki i dodać roztopione (w kąpieli wodnej) czekolady mleczne. Na białej masie ułożyć herbatniki, na niej ciemną masę i posypać płatkami Kangus. Schłodzić ciasto w lodówce, najlepiej przez noc.