Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe ciasto z masą budyniową, rodzynkami i orzeszkami.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 95
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1791
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 708
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 95
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1791
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 708
Składniki
1. Białka wbijamy do miski, zostawiając żółtka. 2. Miksujemy mikserem.
3. Dodajemy cukier.
4. Następnie dokładamy żółtka.
5. Mąki mieszamy razem z proszkiem.
6. Stopniowo dodajemy do masy jajecznej, miksując.
7. Przekładamy do tortownicy. 8. Pieczemy 30 minut w 180 °C.
9. Galaretki rozpuszczamy każdą z osobna w 1 szk. wody gorącej, chłodzimy żeby stężały.
10. Rodzynki zalewamy wodą, orzechy kruszymy.
11. 2 szk. mleka gotujemy.
12. W pozostałej szklance mleka rozrabiamy budyń z cukrem.
13. Wlewamy do gotującego mleka, mieszając żeby się nie przypalił, następnie studzimy.
14. Margarynę ucieramy mikserem.
15. Stopniowo dodajemy budyń.
16. Masę dzielimy na dwie części. 17. Do jednej dodajemy kakao
18. Następnie rodzynki i orzechy, mieszamy.
19. Biszkopt dzielimy na dwie części. 20. Jedną część układamy na dni tortownicy.
21. Wszystkie składniki na poncz razem mieszamy. 22. Biszkopt nakrapiamy ponczem. 23. Nakładamy ciemną masę.
24. Przykrywamy drugim biszkoptem.
25. Ponownie nakrapiamy ponczem.
26. Galaretki kroimy w kostkę. 27. Mieszamy z jasną masą.
28. Wykładamy na biszkopt. 29. Chłodzimy ciasto w lodówce 2 godziny. 30. Ciasto gotowe. 31. Smacznego