Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...tradycyjna Karpatka lekko udoskonalona kropelką alkoholu...
Polecam.
Odsłon: 1034
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 803
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 105
Polecam.
Odsłon: 1034
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 803
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 105
Składniki
Ciasto: Zagotować wodę z margaryną i wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem.Szybko mieszać do momentu,aż ciasto połączy się w jedną kulę.Odstawić do ostygnięcia.Następnie wbić jajka i miksować 8-10 min. Podzielić ciasto na pół.Każdą część wyłożyć nierównomiernie na wysmarowaną tłuszczem blachę (25x30),wstawić do gorącego piekarnika (180) i piec 25 min.
Krem : Ugotować budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Czasami używam 1 dużego budyniu.Odstawić do ostygnięcia.Następnie zmiksować z tłuszczem ok 5-8 min,aż krem będzie puszysty.Pod koniec miksowania wlać spirytus.
Nałożyć krem na jedno ciasto i przykryć drugim.Wstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc i poczekać,aż krem stężeje. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO