Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jabłka w cieście z lukrem"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 86
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 415
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 86
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 415
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Składniki
Sposób przyrządzenia: Mąkę zagnieć z margaryną, proszkiem do pieczenia, serkiem i cukrem pudrem. Wstaw na pół godziny do lodówki.
Jabłka obierz, pokrój na połówki lub ćwiartki, wydrąż gniazda nasienne.
Ciasto rozwałkuj. Połowę ułóż w wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Ułóż jabłka (mogą być też gruszki), przykryj drugim ciastem.
Piecz 40 minut w 180°C. 4 Lukier: utrzyj, polukruj gorące ciasto.
<strong>Czas przygotowania: 65 min</strong>
<strong>Ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,20 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie