Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis. Jabłecznik na kruchym cieście z jabłkami i migdałami. Ciasto całoroczne, pyszne.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 70
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 108
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 70
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 108
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem,potem masłem i śmietaną.Przesiać mąkę z proszkiem i rękoma rozdrobić na gruby żwirek. 1/3 odsypać na posypkę,resztę zagnieść i wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia.(25x42). Poskubać na kawałeczki,potem palcami rozklepać ,można oczywiście rozwałkować. Ciasto posmarować białkiem,posypać bułką tartą.
Poukładać pokrojone w plasterki jabłka.
Posypać cukrem z cynamonem, oraz orzechami.Ja teraz posypałam płatkami migdałowymi.
Na górę rozsypać pozostawioną kruszonkę i piec w 175* ok.50-60 min. Po przestudzeniu,posypać cukrem pudrem.