Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo szybkie do zrobienia,bardzo smaczne,po prostu trzeba spróbowac.Polecam serdecznie,a jeszcze jak mamy własnej roboty prażone jabłka to chwila moment i ciiasto jest gotowe.:) Proponuję jako deser po obfitym grillowanym jedzonku:)
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20229
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 128
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2020
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2726
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 720
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20229
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 128
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2020
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2726
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 720
Składniki
Upiec biszkopt na dużej blaszce z piekarnika. Białka oddzielić od żółtek .Dodawać stopniowo cukier i dalej ubijać aż białka będą sztywne.Wlać żółtka i lekko wymieszać. Dodać przesianą mąkę z pr.do pieczenia,delikatnie wymieszać szpatułką. Dać do nagrzanego piekarnika do 170st. W między czasie kiedy biszkopt się piecze przygotować jabłka. Dać jabłka do rondla i doprowadzić do wrzenia,wtedy wsypać galaretki i mieszać do ich rozpuszczenia. Na końcu dać borówki. Przestudzić. Na wystudzony biszkopt wyłożyć jabłka i równo rozprowadzić . Dać w chłodne miejsce by jabłka nam stężały.
Śmietanki ubić na sztywno ,pod koniec dodać śmietan-fix i wyłożyć na jabłka. Zrobić polewę,cukier,kakao i masło roztopić,dodać 3-4 łyżki wrzącej wody. Przestudzoną polewą polać po śmietance ,dać w chłodne miejsce. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień.
Smacznego życzę!