Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 477
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1572
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 347
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 477
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1572
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 347
Składniki
jabłka obieramy ze skóry i pestek następnie przepuszczamy przez sokowirówkę lub trzemy na tarce następnie zagotowujemy w garnku na gdy jest ciepłe dodajemy galaretkę w proszku i trzeba zagotować.gdy robią się nam jabłka przygotowujemy ciasto;3szkl.mąki 3łyzki cukru kostka margaryny/roztopionej/5żółtek razem wymieszać tak aby powstała kruszonka.
na blaszkę prostokątna kładziemy papier pergaminowy na to dajemy 1/2 kruszonki,następnie wykładamy ciepłe jabłka,potem wylewamy ubite białka na sztywno/gdy będą ubite dodajemy 1/2 szkl.cukru/i wszystko wsadzamy do nagrzanego piekarnika180st. na ok.50min.smacznego.