Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gruszki zatopione w cieście"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1909
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1909
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Gruszki obierz, zostawiając ogonki. Zagotuj 2,5 szklanki wody ze szklanką cukru. Włóż gruszki, gotuj 20 minut. Wyjmij i osącz, syrop pozostaw. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. W misce utrzyj jajka z resztą cukru, dodaj olej, jogurt i mleko.
Dodaj mąkę, syrop z gotowania gruszek oraz zmielone migdały, wymieszaj. Formę wysmaruj tłuszczem i wysyp kaszą manną. Wlej ciasto. Ustaw pionowo gruszki (ogonkami do góry). Piecz około 60 minut w 180 st. Posyp cukrem pudrem.
czas ok. 90 min; porcja – 290 kcal, cena 1 złŹródło: Świat kobiety