Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszki na masie twarożkowej"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 107
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1869
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 107
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1869
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
<strong>Przepis przysłała Marta Pedo z Kroczyna</strong>
Gruszki obierz, przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne. Twarożek śmietankowy utrzyj z cukrem pudrem i kilkoma kroplami olejku śmietankowego. Napełnij gruszki. Ciasto rozłóż, pokrój na osiem prostokątów. Na każdym ułóż gruszkę nadzieniem do dołu.
Ciastka posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 25 minut w temp. 200°C. Polewę czekoladową przygotuj wg instrukcji, polej ciastka.Źródło: Chwila dla Ciebie