Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny owocowy deser. Świetnie smakuje z gałką ulubionych lodów.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 489
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24487
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 489
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24487
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na dość duże kwadraty (mnie wyszło 6 szt). Ananasa i brzoskwinie pokroić w drobne kawałeczki, wymieszać z łyżeczką płatków migdałowych. Nadzienie nakładać na środek każdego kwadratu. Ciasto zlepiać tak, aby gotowe ciastka przypominały sakiewki. Wszystkie ciastka posmarować roztrzepanym białkiem, udekorować resztą płatków migdałowych. Piec na złoty kolor, w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. Cukier skarmelizować, podlać odrobiną wody. Gotowe sakiewki polać podpalanym karmelem.
Smacznego.