Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek dla naszych pociech.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1835
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1835
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka. Mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Do całości dodajemy ubite białka. Gotową konsystencję dzielimy na dwie części. Do pierwszej dodajemy kakao. Ciemne ciasto wykładamy na blasze, a na nim jasne. Następnie układamy owoce. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu zalewamy całość galaretką. Wstawiamy do lodówki.