Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżowy rulon"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1924
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1924
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Drożdże utrzyj razem z 1 dag cukru, 2 łyżkami mąki i 50 ml wody. Gdy zaczyn wyrośnie, połącz go z resztą mąki i cukru (5 dag odłóż), jajkami, startą marchwią, rozpuszczonym masłem, 50 ml wody i szczyptą soli. Zagnieć ciasto.
Mleko zagotuj z resztą cukru i siekanymi orzechami. Ostudź, dodaj twaróg i cukier waniliowy. Wyrośnięte ciasto ciasto rozwałkuj na 2 placki, posmaruj nadzieniem, zwiń rolady. Piecz 35 min w 180 st.
Czas ok. 70 min; porcja – 280 kcal, cena 90 gr.Źródło: Świat kobiety