Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne pełnoziarniste ciasteczka piernikowe!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 90
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1719
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 703
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 90
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1719
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 703
Składniki
2 łyżeczki mąki, drożdże, mleko i sól starannie mieszamy - przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia (masa powinna urosnąć dwukrotnie)
3 szklanki mąki przesiewamy, dodajemy słodzik, jajka, wodę, przyprawy, zaczyn i wyrabiamy ciasto - znów przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia (również ciasto podwaja swą objętość)
ciasto posypujemy mąką, kładziemy na stolnicę, wałkujemy - wg fantazji formujemy drożdżówki i ciastka: u mnie kulki, i pierożki z farszem (mandarynka), zawijasy, i po prostu ciasteczka :) wszystko pieczemy ok 30 minut w temp 180stopni