Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser marchwekowy ( pakistański przepis). Można podawać na zimno lub na ciepło. Ja uwielbiam na ciepło, także zawsze przed podaniem podgrzewam.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 66
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8938
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 141
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 291
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2933
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 66
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8938
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 141
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 291
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2933
Składniki
Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, włożyc do garnka. Dodać mleko i zagotować. Trzeba uważać żeby sie nie przypaliło, cały czas mieszając. Gdy masa zmniejszy objętość mniej wiecej o połowe dodać cukier. I gotować dalej na średnim ogniu cały czas mieszając, aż mleko całkowicie wyparuje a marchew będzie miękka. Zajmuje to około 2 lub 2 i pół godziny. W między czasie posiekać orzechy i migdały. Na koniec dodać masło i wybrane dodatki: orzechy, migdały...,Wymieszać i gotować jeszcze przez kilka minut. Można podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego :)