Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak mamy ochotę na coś słodkiego, a nie chce nam się piec, możemy przyrządzić deser. Ten deser uwielbiam, bo jest mocno kokosowy, a ja uwielbiam kokos :) Skutecznie poprawia mój nastrój – oczywiście na lepsze :)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 487
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24464
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 487
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24464
Składniki
Wiórki prażymy na patelni do uzyskania złotego koloru, zostawiamy do ostygnięcia. Żółtka ucieramy z cukrem, śmietanę ubijamy. Do żółtek dodajemy serek mascarpone, miksujemy do połączenia składników, dodajemy ubitą śmietanę, miksujemy. Do miski wlewamy mleko z likierem kokosowym i namaczamy biszkopty. Układamy je w pucharkach, na nie porcję kremu, posypujemy wiórkami i tartą czekoladą. Następnie dajemy kolejną porcję biszkoptów, kremu, wiórek, czekolady i zakańczamy wiórkami. Pucharki przykrywamy folią spożywczą i chłodzimy przynajmniej 3 godziny.