Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladowe fondue"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5223
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 228
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5223
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 228
Składniki
W rondelku na małym ogniu zagotuj słodką śmietankę. 1,5 tabliczki czekolady połam na małe kawałki. Po zagotowaniu śmietankę zdejmij z ognia i dodaj do niej rozdrobnioną czekoladę.
Całość mieszaj aż do momentu, gdy powstanie jednolita, gładka masa. Dla smaku dodaj do masy cynamon, przyprawy korzenne i dobrze wymieszaj.
Gotową masę przelej do naczynia i zapal pod nim świeczkę, by utrzymać temperaturę i odpowiednią konsystencję (po podaniu, co jakiś czas mieszaj masę czekoladową) .
Większe owoce (jabłka, ananasy) pokrój na kawałeczki. Maczaj owoce w czekoladowej masie.Źródło: Tele Tydzień