Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta smakuje mi ogromnie, podobnie mojej rodzinie i znajomym. Jestem ciekawa czym Wam też posmakuje
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2771
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 49
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 72
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 251
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2771
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 49
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 72
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 251
Składniki
Naszykować formę na tartę i nasmarować ją olejem kokosowym. Piekarnik nastawić na 180 stopni. Wszystkie składniki na spód dokładnie wymieszać w misce. „Wylepić” nim formę na tartę i wstawić do nagrzanego piekarnika/ Piec około 10-12 minut. Czekoladę rozpuścić w małym garnuszku, dodać do niej miód i wanilię. Ostudzić. Mleko lub śmietankę kokosową wyjąć z lodówki, gęstą część wyjąć i przełożyć do garnuszka z rozpuszczoną czekoladą. Dokładnie wymieszać łyżką lub mikserem. Kiedy spód tarty ostygnie, wylać masę czekoladową , wyrównać łyżką i wstawić do zamrażarki na 2 godziny lub do lodówki na 5-6 godzin, aby masa czekoladowa zastygła. Na górę można położyć owoce np.truskawki,maliny,jagody itp. Tarta jest obłędna :) :)!!!!