Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cytrynowe ptasie mleczko"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 50
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 90
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 50
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 90
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Składniki
Galaretki rozpuszczam w szkl. gotowanej wody, studzę. Mleko mocno schładzam i ubijam mikserem. Dodaję po łyżce ostudzonej płynnej galaretki, ciągle miksując.
Wylewam piankę do szklanego naczynia, wstawiam na noc do lodówki. Następnie wyjmuję i kroję w małe prostokąty.
Czekoladę wkładam do garnuszka, roztapiam w kąpieli wodnej, lekko studzę. Zanurzam piankę w ciepłej, ale nie gorącej czekoladzie, układam na kratce do zastygnięcia.
Tabliczkę czekolady warto zastąpić kuwerturą. Jest bardziej lśniąca i krucha, gdy zaschnie. Danuta Piecyk z GoździkowaŹródło: Kobieta i życie