Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne niemieckie ciasteczka nazywane Zimtsterne. Moje ulubione ze wszystkich ciasteczek adwentowych.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 167
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 96
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 432
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19585
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 167
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 96
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 432
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19585
Składniki
Białko, szczyptę soli, sok z cytryny ubić na pianę. Wsypać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści. 3 łyżki piany odłożyć. Do reszty dosypać cukier waniliowy, cynamon, orzechy i migdały. Nakryć i odstawić na dwie godziny do lodówki.
Po tym czasie rozwałkować ciasto na grubość około 3/4 cm. Najlepiej użyć do tego woreczka do mrożonek, rozciętego na pół. Ciasto rozwałkujemy pomiędzy dwoma ściankami woreczka, najlepiej foremką zanurzoną w cukrze, wycinamy gwiazdki i kładziemy na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.
Do odłożonej piany dodajemy parę kropli wody, mieszamy i smarujemy nasze gwiazdki. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 150 stopni, na najniższym poziomie, około 15-18 minut. Razem z papierem do pieczenia wyjąć z piekarnika, ochłodzić. Można posypać cynamonem.
Ciasto można pociąć nożem na kwadraciki, zamiast gwiazdek..