Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto biszkoptowe z zatopionymi śliwkami i chrupiącą kruszonką.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 70
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 70
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Składniki
ciasto biszkoptowe- Białka ubić z cukrem, potem dodawać po żółtku i ubić.Przesiewać mąkę z budyniami i proszkiem. Wymieszać już łopatką. Na koniec wmieszać olej. Wylać do blaszki z papierem do pieczenia 22x36.
Porozrzucać połówki śliwek,brzuszkiem w dół.Jak są kwaśne, to można dodać po szczypcie cukru, na śliwkę.(tutaj były mrożone)
posypka- Zmiksować wszystkie składniki na kruszonkę. Można rękoma rozkruszyć.Kruszonkę rozsypać na śliwkach.
Piec ok. 50-60 min. w 175*C.
lukier-Rozetrzeć puder z sokiem i odrobiną gorącej wody, na lejącą papkę.Polać zimne ciasto. Można tylko oprószyć cukrem pudrem.