Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podczas ostatnich zakupów wpadły mi w oko śliwki...i sama wpadłam jak śliwka w kompot ! Zachciało mi się smaku i zapachu wprost z lata... akurat te importowane były baaardzo słodkie,dodałam więc żurawiny,żeby ciasto wyszło bardziej kwaskowe...
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Składniki
Jajka ubić z cukrem na kogel mogel.Dodać olej,wodę,proszek,zapach i mąkę.Miksować kilka minut na gładką masę.Przelać ciasto do prostokątnej formy (25 x 30 ) ,posypać żurawiną i ułożyć pokrojone w ćwiartki śliwki skórką do dołu.Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika(175) i piec 45-50 minut.Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO