Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ładne ciasto o smaku makowo- kawowym. Proszę zasiadać do stołu i się gościć !
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2760
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 47
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 68
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 236
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 169
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2760
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 47
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 68
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 236
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 169
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. A na końcu pianę ubitą z białek. Ciasto dzielimy na 3 części do jednej dodajemy kawę do drugiej 2 łyżki mąki a do trzeciej mak. Do tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy na środek najpierw ciasto z makiem następnie w środku robimy dołek i w niego wylewamy ciasto makowe i znów robimy dołek i w niego dajemy ciasto z mąką. Wyrównujemy wierzch łyżką. Pieczemy do 50 minut w 180 stopniach. Zimny polewamy polewą.