Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rodzince zachciało się ciasta więc mając w domu niedużą ilość malin oraz zamrożone wiśnie powstało te oto ciasto , proste i szybkie w przygotowaniu. Ciasto wyszło bardzo smaczne , pulchne a i smak niczego sobie. Ciasto szybko zniknęło ze stołu.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1984
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2723
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 718
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1984
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2723
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 718
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do większej miski. Dodać cukier, wbić jajka, dolać mleko i miksować na gładkie, jednolite ciasto. Na sam koniec do masy cały czas miksując wlewać olej. Ciasto przełożyć do średniej wielkości blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto rozłożyć owoce obtoczone w mące , wciskając je do delikatnie w ciasto. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 -180 stopni i piec około 40 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Ciasto przygotowane do pieczenia.
Ciasto po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.
Ciasto gotowe do podania.