Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe przygotowanie, niezbyt drogie, mało kaloryczne i zdrowe
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Jogurty schłodzić w lodówce lub ok 1/2h w zamrażarce. Namoczyć żelatynę w 4-5 łyżkach zimnej wody, Przygotować galaretkę wg przepisu i studzić.
Dno tortownicy lub innego pojemnika wyłożyć ciastkami lub blatem biszkopta.
Jogurty wlać do miski i dodać cukier puder wg. smaku. Rozpuścić żelatynę w gorącej kąpieli i dodać do masy jogurtowej. Dokładnie wymieszać i wylać na herbatniki lub biszkopt. Do lodówki, odczekać aż stężeje.
Umyć owoce i osuszyć na papierowym ręczniku, ułożyć na stężałej masie jogurtowej, zalać tężejącą galaretką i do lodówki na czas zgęstnienia ok.1-2godz.
Masę jogurtowa można wzbogacić wiórkami kokosowymi, żurawiną, rodzynkami, pestkami sezamu. na wierzchu zdobię galaretką zastudzoną na talerzu i pokrojoną w paski, takie esy floresy. Nadaje to atrakcyjniejszy wygląd. To mój pierwszy opublikowany przepis. Smacznego!