Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie smakuje i zdobi stół;)
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2777
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 50
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 74
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2777
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 50
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 74
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym,nastepnie nadal ucierając dodawać po kolei jajka,skórkę cytrynową.Płatki owsiane wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia,po czym dodawać do ucieranej masy po łyżce.Na koniec dodać rum.
Wiśnie rozmrozić osączyć z nadmiaru wody.Ciasto wyłożyć na tortownicę,wcześniej wysmarowaną masłem i wygładzić powierzchnię.Na cieście położyć wiśnie.
Grube płatki owsiane wymieszać z kokosem i posypać nimi wiśnie.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stC i piec 35-40 min.