Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z nutellą i brzoskwiniami- wykwintne nawet za tort może być. Smaczne z takimi dodatkami!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Mieszamy dzielimy na 3 części do jednej dajemy startą czekoladę mleczną na małej tarce wylewamy na blachy o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 min.
Masa: Budyń śmietankowy gotujemy na mleku z cukrem. Studzimy łączymy z utartym masłem. Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w dwóch szklankach wody. Brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do galaretek. Nutellę rozpuszczamy dodajemy pokruszony wafel tortowy. Mieszamy. Przełożenie ciasta: Biszkopt z czekoladą- tężejące galaretki z brzoskwiniami- biszkopt- nutella- masa- biszkopt- polewa