Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem śliwkowy własnego wykonania, po dodaniu laski cynamonu i całych goździków, zamienił się w pachnący świętami mega dżem. Z bardzo kruchym ciastem, za sprawą mąki ryzowej , to idealne ciasto.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 74
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 74
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Składniki
Do masła wsypać przesiane mąki i drobno go pokroić. Dodać jajka i cukier z wanilią. Ciasto zagnieść, aż składniki połączą się. Umieścić w misce, miskę przykryć folią i na pół godziny włożyć do lodówki. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części, jedną wyłożyć na dno formy, na nią powidła (mogą być ciepłe), na powidła wykładamy drugą część ciasta. Jest ono kruche, więc nie da się wałkować, najlepiej rękoma rozsypywać po kawałkach. Z powideł wyjąć laskę cynamonu, goździków nie wyjmowałam, stanowiły doskonały aromat. Całość umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do 170* i pieczemy 40 minut. Smacznego.