Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 54
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 54
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywną pianę dodając żółtka i cukier. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i mieszamy drewnianą łyżka. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy na 180°C przez ok. 20 minut. Najlepiej sprawdzać wykałaczką czy ciasto jest suche w środku.
KREM: Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Do gorącego wsypać galaretkę i dodać margarynę. Mieszać aż wszystkie składniki się połączą. Dodać pokrojone banany. Całość wylać na biszkopt i wstawić do lodówki na ok. godzinę.
Na górę wylać tężejącą galaretkę.
SMACZNEGO :)